Nyheter Affärsidé Aktuellt Kontakt Handla Hem

Presentreklam Profilkläder Företagsgåvor Friluftsliv Golf Miljö Kontor Pennor Express Lekfullt Minnen
Email.png

E-postadress

BlyertsI-5.jpg

Varför är vissa företag mer framgångsrika än andra

Framgångsrika företagare Har en Vinnande Attityd! Definiera vad framgång innebär för Ert företag. Var och en av oss har olika syn på framgång. Skapa en mental bild av vart Ni är på väg och det företag Ni vill vara. Ta reda på om det finns några negativa tankar som kan sätta käppar i hjulet för Er resa. Rensa bort dem!

Fyll kropp, själ och tanke med känslan samt bilden av Er vision. Ju mer levande visionen blir, desto lättare blir det för Er att nå Era mål. Det som skiljer framgångsrika och mindre framgångsrika människor åt är en enda sak – attityd och inställning. Så skaffa dig en vinnarattityd – och börja din resa mot framgångsrikt företagande.

loading.gif

Välj kunder och leverantörer med omsorg

Välj vilka Era kunder och är och gör research kring dem. Ta reda på kundernas behov och vad de är villiga att betala för. Tänk på vad du erbjuder för vem och vilket problem Ni löser med Er affärsidé. Var hellre för smal än för bred. Ni kan bli framgångsrika genom att nischa Er.

Bara för att Ni säljer till en kundgrupp, betyder det inte att Ni inte kan sälja till andra kundgrupper. Var bara medvetna om att varje kundgrupp har sina egna behov och det ska skina igenom i Er marknadsföring för att attrahera dessa kunder.

loading.gif

Erbjud olika Tjänster och Produkter

Ni bör ha produkter och tjänster på olika nivåer för att attrahera flera kundgrupper. Alla är inte beredda att betala det dyraste priset. Ni bör därför tänka igenom och ha differentierat utbud med olika prisnivåer för att attrahera fler kunder.

Att paketera Er kunskap till säljbara tjänster och produkter ger Er oanade möjligheter att skapa säljframgångar. Tänk dock på att undersöka om kunden vill betala för det Ni skapar. Annars satsar Ni både tid och pengar i onödan.

loading.gif

Marknadsför Er så att det berör Era kunder

Att marknadsföra verksamheten är viktigt för att lyckas med företagandet. Utan bra marknadsföring lyckas väldigt få bli framgångsrika. Tänk på att appellera till kundens känslor i Er marknadsföring. Utan känslor, ingen koppling till kundens behov och då blir det förmodligen ingen affär.

Ni behöver hitta de sätten som känns bekväma för Er och som framför allt ger resultat. Ni bör marknadsföra Ert företag på flera olika sätt exempelvis genom internet, annonser i olika media, att skriva artiklar och böcker, att föreläsa samt genom nyhetsbrev.

loading.gif

Framgångsrika företag skapar smarta samarbeten

Att samarbeta är ett av de snabbaste sätten att skapa inkomster till Ert företag. Är Ni nya i en bransch är det en god idé att samarbeta med andra som funnits i branschen en längre tid och redan har ett gott rykte.

Det kan göra att Ert rykte stiger snabbare. Förslagsvis samarbetar Ni med personer som kan komplettera Er verksamhet. Era kunder kan då få del av något som kan höja och utveckla dem. Som samarbetspartners kan ni också sälja varandras produkter eller tjänster och samtidigt tjäna pengar, beroende på hur Ni har förhandlat.

loading.gif

Skapa flera olika inkomstkällor åt företaget

Det finns förmodligen flera olika sätt att tjäna pengar på Ert företagande. Det finns aktiva, passiva och återkommande inkomster att ta del av om Ni skapar förutsättningar för det. Det kanske inte är det första man börjar med om Ni är nya i branschen, men det är definitivt något som Ni borde se över ju längre tiden går.

Många företagare missar dock detta och jobbar istället timme för timme vilket är ett begränsande sätt att driva företag. Det finns metoder och tekniker som kan medföra att Ni tjänar pengar när Ni inte arbetar eller kanske till och med när Ni har semesterstängt, tro det eller ej. Det gäller bara att skapa förutsättningar och system för detta.

loading.gif

Framgångsrika företag har smarta system

Det som brukar skilja stora företag från de mindre är att de större företagen har koll på allt de gör. För att ett stort företag ska fungera, måste var och en veta vad de ska göra och hur de ska göra det. Det brukar heta att man har ett verksamhetssystem eller dokumenterade processbeskrivningar. Även mindre företag kan och bör systematisera sin verksamhet.

Att ha system betyder att veta hur man vill få saker gjorda och att de också blir gjorda på det sättet. Ju tidigare Ni börjar med att dokumentera det Ni gör i företaget desto snabbare kommer Ni att uppnå ett fungerande system i verksamheten. Det underlättar också när Ni anställer personal. Vederbörande kan då lära sig systemen, börja arbeta och utföra sysslor precis på det viset som Ni vill få det gjort. System är en viktig del av framgången i företag.

loading.gif

Var inte rädd för att ta hjälp av andra

De flesta fåmansföretagare gör allt i sina företag – i alla fall till en början. När företaget och verksamheten sedan växer, så är det svårt att hinna med alla delar på egen hand. Då bör man ta hjälp av andra. Det kommer att hjälpa Er att lyckas. Som ägare och drivande kraft i företaget ska man helst inte fastna i små administrativa detaljer utan snarare se de stora perspektiven och sätta kurs mot nya mål.

Många företagare gör ofta misstaget att drunkna i massor av löpande arbete istället för att lyfta huvudet och se sig själva som den företagsledare man förmodligen är. Man ska arbeta på sin verksamhet men inte i den. Helt enkelt – anlita någon som gör det Ni inte är bäst på. Att ta hjälp av andra är en annan viktigt framgångsfaktor.

loading.gif

 

IdeasOnLine är en kreativ leverantör av profilkläder, presentreklam och företagsgåvor.
Vi kan Marknadsföring & Försäljning, skapar Hemsidor, Nyhetsbrev och bidrar med framgång åt företag.
Copyright © 2019 IdeasOnLine. Alla rättigheter förbehålls.

RedCloud.png

Dela |

valid-rss-rogers.png feed-icon-28x28.png